SKBK Alliansen spiller fotball i bedriftserien i Bergen. KanonKjellO er seriemestre i kanonball 2005 og tok NM-sølv i 2005 og 2006. Folkene bak er stort sett de samme, og de to klubbenes siste bragder kan du lese mer om her.

11 juli 2005

Kåseri om slanking/slankehysteri

Er du, etter din egen mening eller andres overvektig, er det neimen ikke lett å bli møtt dag ut og dag inn av medias kroppsfiksering og mas om en slankere figur. Er det nå slik aat stereotypen av en mann eller kvinne er en skjør blomst balansert på to strå,uten noe annet på kroppen enn hud og noen tjafser av hår? Hvem har skapt dette makabre bildet, og hvorfor er det slik? Har da ikke disse skaperne ansvaret for å reversere denne trenden,om det så er mulig,før flere av disse jenteskkjelettene pryder vår hverdag?

Det går desverre ikke an å si at dette problemet har alltid eksistert og derfor må vi bare godta det. Dette bildet av den perfekte , syltynne og ikke minst sunne menneske er skapt i nyere tid. (Jeg bruker her ordet menneske for å ikke diskriminere, men saken er jo den at flest jenter/kvinner blir påvirket av slankehysteriet). Slik undertegnede ser det, skal tv og ikke minst den raskt voksende sladderpressen ha mye av æren for denne skapelsen. Ser vi tilbake før tv’ens tid, vokste unge jenter opp til å bli husmødre, gjerne av det frodige eller overvektige slaget. Men de var jo likevel elsket. Dette skulle fort forandres fra de frodige, feminime og fantastiske afroditer til de lekre, utsøkte skjelettene vi ser på reklamer og catwalks verden over. Det er ikke til å stikke under en stol at menn har vært med på å skubbe dette bildet diskrè, men likevel så tydeligt over på kvinnen.
Når unge jenter, som bruker mesteparten av sin våkne tilstand til å se på tv eller lese om kjendisene i nyoppstått sladderpresse, er det klart at de blir påvirket. Slik skaper media idoler, men frasier seg det selvskrevne ansvaret om å skape positive forbilder. Og er det nå damer på 1.90m som veier mindre enn deres egen datter på to år?
Vi kan anta med dette at disse skjønnhetene, skapt av media, ikke har valgt dette av fri vilje. Derfor må vi grave dypere i gjørmen. Hvem er disse skumle bakmenn/- kvinner som mater omverdenen med slike vrangforestillinger om vekst og utseende, disse bakmenn vi ser så lite til? Eller er de kvinner de også, tynne som pinner? De har produsert denne prototypen som alle vil kopiere, og sender den ut på verdens største og mest påvirkende kanal; televisjonen. Men de har ikke skylden ene og alene for anoreksi og bulemi. De nye fremadstormende sladdertidsskriftene med sine daglige reportasjer om kjendisers slanking og trimming. "Hvorfor ikke", tenker vi, "det er jo slik de vakre og vellykede gjør". Så slanker vi oss, men uten tanke på å gjøre dette kontrollert. Nei, det stod i reportasjen at du kunne gå ned ti kilo på en uke, så nå skal jeg bli kvitt den brede baken før morgendagen røyner på. Men siden det virket så bra, så skader det vel ikke å fortsette litt til, dessuten har jeg jo fått meg en liten mage i det siste. Før vi vet ordet av det, spiller vi xylofon på ribbena våre og kan ligge fire i en enkelseng, og det ved siden av hverandre uten å klage på for lite dyne. Og når du nå står foran speilet og beundrer ditt verk, så tenker du et lite sekund: er det slik det skal være? Men du slår deg fort til ro med det at det er det, for det var slik de modellene på tv eller de skuespillerne i den serien/filmen så ut.

Spørsmålet som stadig dukker opp som en fisk i fluefullt farvann, er; kan ikke media ta ansvaret som hviler på deres alt tungt belastede skuldre, og snu den trenden? Det ville ikke være vanskelig, kanskje alt vi trenger her i vårt vakre og sunne fedre land, er at Eli Rygg, hele norges lubne leketante, viser seg på tv og forteller om at du kan være fornøyd med kroppen din, selv om du ikke kan telle ribbena dine ved å se deg i speilet. Hvorfor ikke bruke denne ideen globalt sett også? En kunne plassert, om ikke overvektige, men lubne og frodige skuespillere og idoler på tv og sagt; "det er ok!!!!"
Før vi fikk disse kjendisfikserte mediene var det framdeles mange av gutta som drømte om Da Vincies "frodige kvinne". Nå blir samfunnets menn revet med på karusellen, og mange er med på å legge ting til rette slik at jenter blir offer for spisevegring og slankehysteriet. Når gutter liker å se på de modellene slik de er, vil jenter også bli beundret på den måten. Dette kan medføre en altfor overdreven slanking. Derfor er det med rette at også hele samfunnet må ta sin bit av det sure eplet.
Det er ikke slik at hvis bare èn, eller la oss si hundre personer slår på stortromma, så samles hele sasmfunnet og løser problemet. Det må gjøres fra toppen av haugen,og ned. Idolskaperne og de såkalte supermodellene må gjøre noe før flere tenåringsjenter stuper ved middagsbordet fordi de var mer opptatt av å telle kalorier enn å spise. Så derfor får vi håpe at Georgio Armani neste gang bruker modeller som ikke bare viser fram klærne, men også fyller dem ut...

9 Kommentarer:

Higgen skrev...

Eg dauer !!!

12 juli, 2005 00:04

 
Yngve Johannessen skrev...

SKBK-ledelsen deler naturlig nok ikke synet til Jansen i denne saken, så til alle dere tjukkasser som har sendt inn søknad om å bli duskedame for klubben: glem det!

12 juli, 2005 11:31

 
Styreleder skrev...

Dette er et skandaløst innlegg ! Ingen i ledelsen deler dette synet, og vår undersått i klubben har ikke lest våre vedtekter.
Dette vil nok ikke få konsekvenser for unge Jansen. Ledelsen setter dette utspillet på kontoen for " ungdommelig overtramp ", men legger også til at denne kontoen har etterhvert blitt ganske så velfylt.
Håper at de unge i klubben lar slike utspill gå gjennom vår presseansvarlig, Steen, neste gang. Han vil gå gjennom å sensurere slike upassende kommentarer til samfunnet.

Mvh

Styreleder på vegne av styret.

13 juli, 2005 10:05

 
Styreleder skrev...

Styret har fått en del reaksjoner i dag, etter at vi har besluttet å gi Jansen nok en sjanse.
Både unge og eldre fans mener vi har gitt den unge gutten nok sjanser nå.
Det har vært tilløp til opptøyer ved klubbledelsens kontorer.
Vi har i den forbindelse besluttet å ha en vote, der vi kan la vår tilhengerskare bestemme skjebnen til unge Jansen.
Vår eminente webmaster vil legge ut en vote når han har tid til det.

Vi håper dette kan sette en stopper for alle utmeldingene fra fanklubben.

Mvh

Ydmyk Styreleder på vegne av styret.

13 juli, 2005 10:14

 
Anonym skrev...

Denne saken viser seg å være en betent sak for SKBK Alliansen - telefonene og e-postene har strømmet inn til vår resepsjonsdame Pål. Det har tydeligvis vært en glipp i presseavdelingen til klubben siden et slikt utsagn klarer å snike seg unna sensuren vår. Klubben står IKKE bak denne Jansen sitt utspill og anbefaler dermed alle klubbens medlemmer å henvise enten til styreleder eller presseansvarlig, eller svare Ingen kommentar til riksmediene som henvender seg.

Presseansvarlig

13 juli, 2005 14:52

 
Anonym skrev...

Synes Kjetil får veldig mye kjeft nå..

Hilsen

MSN dame :)

13 juli, 2005 15:06

 
Anonym skrev...

Stakkers Jansen som må være under den ledelsen...........

14 juli, 2005 21:16

 
Anonym skrev...

Du kan lese mer om damen på bildet her!

16 juli, 2005 00:33

 
Anonym skrev...

I mitt yrke,hvilket jeg tar meget seriøst nå om dagen,syns jeg det var svært uheldig å snuble over dette innlegget! Det er med stor profesjonalitet eg løper rundt og viser meg fram på visse tilstelninger og andre risikofylte arrangementer!
Jo mer jeg leste,jo mer kvalm ble jeg,og dette spesielt fordi jeg skjemmes over at det i det hele tatt går an å ha et slikt syn på medmenneskene rundt oss i dagens samfunn!
JEG MENER DENNE JANSEN MÅ GÅ MED ØYEBLIKKELIG VIRKNING!

Hilsen

Streakeren

18 juli, 2005 18:47

 

Skriv en kommentar til dette innlegget

<< Tilbake til forsiden